Februar - mesec kulture v Brdih

"Komú narpred veselo / zdravljico, bratje! čmo zapét'!" je spesnil Prešeren.
Našemu izjemnemu pesniškemu mojstru posvečen kulturni praznik, bomo s posebno poezijo dogodkov obeležili tudi v Brdih. Kar celoten mesec februar bomo pletli kulturne stihe in povezovali briško kulturo. Ker v Brdih imamo radi kulturo in jo globoko spoštujemo! Pridružite se nam!

 

 

 

 

 

DAN BRIŠKE KULTURE 2021 - ZDRAVLJICA KULTURI!8. 2. 2021, ob 19.uri
 

Letošnji slovenski kulturni praznik smo naslovili z Dan briške kulture 2021 - Zdravljica kulturi! - to je čuteča zgodba o kulturi in njeni moči na nas. Želeli bi si ga preživeti na drugačen način, v Vili Vipolže, obdani z vsemi vami, drage Brike in Brici, s tistimi toplimi besedami in bučnimi aplavzi. V veri na ponovno snidenje v živo bomo ta večer povezani v mislih in srcih.

Več razlogov imamo za upanje, zato nazdravljamo: Naj živi kultura! Naj živijo družabna srečanja ob kulturi! 

Video posnetek bo na ogled dne, 8. 2. 2021, ob 19. uri na Youtube kanalu Goriška Brda in na FB profilu Vile Vipolže. Sodelujejo različni briški kulturni ustvarjalci.

 

**********************************

GALERIJA FAROVŽ (pod farovžem), Šmartno

8. 2. 2021, od 10. ure dalje  

Razstava članov Likovnega društva Dablo

Med Briškimi griči je svoj kotiček našlo društvo, ki se posveča slikanju in ustvarjanju. Dablo deluje vrsto let, združuje člane z Brd in okolice, tudi Italije. Za letošnji praznik je v galeriji Farovž v Šmartnem nastala razstava, ki poveličuje življenje. Zakaj? Ker v takšnih razmerah, kot so za vedno zaznamovala leto 2020 in začetek leta 2021, je prav samo-poglobitev v smisel bivanja najbolj prišlo do izraza. Zračnost, odsev vode in barve zemlje ter nepremagljivost ognja, bodo 8. 2. 2021 na ogled v galeriji, ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ-ja. Če bo vreme dopuščalo, bo razstava potekala tudi po ulicah obzidane vasice od 13. do 16. ure.

**************************************************************

SPLETNE FILMSKE PROJEKCIJE ZA MLADE

3. - 27. 2. 2021


Mesec briške kulture bo letos ovit tudi s filmskim trakom mladostnih vsebin.  Briški otroci in mladi, vse srede in sobote v mesece februarju si vzemite čas za uro filmskih doživetij.

Kako do ogleda filmov?
1. Na naslov mladinski.center@brda.si pošlješ svoje ime in priimek, naslov in tako opraviš prijavo za ogled vseh izbranih filmov.  2. Ustvariš brezplačni uporabniški račun na platformi Vimeo (https://vimeo.com/join).
3. Mi vam pošljemo povezavo (za vsakega gledalca svoja povezava). Po kliku na povezavo imate 24. ur časa za ogled izbranega filma. Povezave so aktivne na določen dan.

 

Razpored filmov:

sreda, 3. 2. 2021 - Rocca spreminja svet                      
sobota, 6. 2. 2021 - 100 kilogramov do zvezd
sreda, 10. 2. 2021 - Rdeči pes Modri  
sobota, 13. 2. 2021 - Medena dežela
sreda, 17. 2. 2021 - Nenavaden teden s Tesso
sobota, 20. 2. 2021 - Kolonija: mularija
sreda, 24. 2. 2021 - Jadralke
sobota, 27. 2. 2021 - Los bando


Več informacij o posameznem filmu in filmskih projekcijah na spletni strani www.obcina-brda.si  v zavihku MLADI V BRDIH ter na Facebook profilu Mladinskega centra Brda.

 

nazaj >>