Koledar dogodkov

Dogodek: 6. Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi

Datum: 04.06.2017
Ura: 00:00

Kraj: Vipolže
Lokacija: Nogometno igrišče Vipolže

Na dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi v Vipolžah bo aktivno sodeloval, podobno kot lani,  predsednik republike Slovenije Borut Pahor. Prvič pa bo, na že tradicionalni prireditvi, prisoten slovenski junak nedavno zaključenega 100. Gira  Jan Polanc. Kako se "razumejo" z nogometno žogo in balinarskimi kroglami pa bodo pokazali tudi: vse uspešnejši alpski smučar Štefan Hadalin, nekdanji velemojster rallyja Andrej Jereb, nogometaš, ki je pred več kot 30 leti v dresu Rijeke slovitemu Realu zabil dva gola Adrian Fegic, dolgoletni odbojkarski reprezentant Jasmin Čuturič, taksist Ibro (Ranko Babić)  in gostilničar Marko (Franko Korošec) iz Ene žlahtne štorije, pater Bogdan Knavs, duhovnik s Koroške Marjan Plohl , nekdanji nogometni reprezentant Matej Mavrič Rožič, podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, nekdanji šahist Aljoša Grosar, dvakratna olimpijka - skakalka v višino Lidija Kristančič (nekdaj Benedetič- Lapajne) ......

Še kakšno presenečenje ni izključeno !!  

Kapetanka celotne ekipe, taktiko bo postavljal ugledni nogometni strateg Edy Reja, pa bo najuspešnejša  slovenska umetnostna kotalkarica in ambasadorka Fundacije Vrabček upanja Lucija Mlinarič. In to navkljub dejstvu, da se  vnovič bojuje s hudo boleznijo. 

Zbor vseh sodelujočih bo med 16.00 in  16.30 v Vili Vipolže. Takrat se bo na nogometnem igrišču v Vipolžah začel tudi nogometni turnir najmlajših.

Ob 17. uri  pa  se bodo mladim na igrišču  pridružili tudi ostali udeleženci in gostje.

V spremljevalnem programu se bodo predstavili: kraljici češenj in rebule,  Pihalni orkester Brda, Twirling mažoretno društvo Brda , Društvo kmečkih žena in deklet Brda ter učenci in učenke OŠ Dobrovo.

Dodatne informacije:  erVin čurlič - pobudnik in koordinator akcije tel: 040 455 655

Vsa zbrana donatorska  sredstva ter prispevki udeležencev bodo namenjena Fundaciji Vrabček upanja  za Oddelek za invalidno mladino Stara Gora ter za družino v stiski iz Goriških Brd.

Sledite dogodku na naši FB strani: www.facebook.com/events/785615524923059/