Cuisine
Štruklji "wljkava"
Sadje
Letni čas: POMLAD
V spomladanskem času briška kuhinja temelji na regratu, divjem hmelju, maldih koprivah, točih in frtaljah.
Letni čas: JESEN
Za jesenski čas je značilen kostanj, pršutov golaž, tegičeva mineštra in ohrovt.
OSTALE JEDI
Veliko je tudi jedi, ki jih Brici in Brike jedo čez celo leto. Med drugim so to polenta, riž, mlečne in močnate jedi.
Pecivo
Pijače in kava
Letni čas: POLETJE
V poletnem času bo na jedilniku prevladovala različna zelenjava, kot so bučke, grah, bob, vrzote, različne mineštre, v katerih ne sme manjkati košček svinjine.
Letni čas: ZIMA
Zimski čas je v Brdih čas kolin, tako da v vsaki briški hiši ne bodo manjkale klobase: šakanele, markandele in krodegini, ki jih bo spremljala kisla repa in kislo zelje.