BOSE oil

Goriška brda se ponašajo z veliko tradicijo oljkarstva, ki jo je prekinila huda pozeba v zimi leta 1929, v kateri so presahnile skoraj vse oljke. Kar pol stoletja je moralo preteči, da se je začel preporod oljkarstva, zato so vsi naši oljčniki razmeroma mladi. Vpliv Mediterana in bližina Alp, dajejo našemu olju poseben značaj in višjo vsebnost antioksidantov. 

Boris in Deni Marinič

Ceglo 15, 5212 Dobrovo
tel.: + 386 (0)5 30 45 666
+386 (0)41 413 531
e-mail: boris.marinic@gmail.com
deni.marinic@gmail.com

www.facebook.com/BOSEoil/

Po predhodnem naročilu!

nazaj >>

Posebnost hiše:

Ekstra deviško oljčno olje »BOSE oil« je zeleno rumene barve, zelo intenzivnega okusa in vonja po sveži pokošeni travi, zeleni češnji, plodu oljke, artičoki in paradižniku. Harmoničnost izrazite sadežnosti, grenkobe in pikantnosti. Naše oljke so zasajen na izbranih legah južnih obronkov Goriških Brd, najbolj severnega dela Slovenije, kjer še uspeva oljka. Oljčniki se nahajajo na dveh mikrolokacijah, Ceglo in Šmartno. Posebnost našega olja je tudi, da imamo poleg tradicionalnih briških sort, posajenih še več sort iz različnih držav.

Dodatne storitve:

V urejeno degustacijski sobi na Ceglem vam ponujamo degustacijo oljčnega olja v kozarčku ali na kruhu. Za dodatne informacije ali naročilo lahko pokličete oz. pošljite e-mail