Dnevi odprtih kleti

Ob koncu pomladi briška vina vabijo na nepozabno doživetje. Okusite utrip vinogradov in začutite pozornost, ki jo vinarji namenjajo svojim trtam, da vam lahko predstavijo nepozabno doživetje.

S skrivnostmi, ki se prenašajo iz roda v rod in med katerimi se pretakajo tudi skrivnosti Rebule, vas bodo vinarji popeljali v vinske kleti, ki skrivajo različne zgodbe, z vami pa delili nasvete in izkušnje o umetnosti kletarjenja ter o ljubezni do trte v Brdih.

Na  dogodku DOK sodeluje  30-40 vinarjev, ki bodo poleg rednega programa degustacij vin pripravili tudi oglede kletifoto kotičke in ostale interaktivne zanimivosti, ki vas bodo popeljale v svet okusnih vin. 

Vinarji so tu, da predstavijo svoje izdelke, v katere vložijo svojo dušo, zato vam z veseljem razložijo postopek priprave vina, kakšno vino imajo ter kakšen je njihov delovnik čez leto. Prav vsak izmed vinarjev pa bo svoja domača vina imel tudi naprodaj, zato, da boste lahko do svojega doma, ali pa prenočišča, če boste tega izbrali v Brdih, pripeljali košček briškega duha.

Nekaj utrinkov iz preteklih let:

DOK 20

DOK 20

DOK 20

Zoso: DOK 2020

dok 20 1

dok 20 2

dok 20 3

nazaj >>