Destinacija Brda prejemnica 1. mesta v kategoriji malih kongresnih destinacij v sezoni 2023/2024

16.07.2024

Sporočilo za javnost

 

Destinacija Brda si je na izboru Meetings Star Award za sezono 2023/2024 prislužila prestižno najvišjo lovoriko in tako med destinacijami držav Nove Evrope utrdila položaj visokokakovostne destinacije na področju industrije srečanj. Podelitev nagrad in certifikatov je kot del programa Conventa Trade show potekala včeraj v Cankarjevem domu v Ljubljani.

»Goriška Brda so strastna in energična destinacija, polna življenja. Butična incentive destinacija je idealna za pristna doživetja za manjše skupine in ji v Sloveniji ni para. Destinacija je najboljši primer odlične incentive destinacije. Vidno vlogo pri njenem razvoju imajo neverjetni domačini, ki cenijo spontanost, intuicijo in pozitivne vibracije. Naravna in kulturna dediščina ter vinsko-gastronomska ponudba predstavljajo temelje razvoja destinacije.«

Tako je o destinaciji zapisala ocenjevalna komisija natečaja in destinaciji Brda podelila oceno 4,09/5.

Gre gotovo za potrditev dosedanjih prizadevanj v destinaciji razvijati ponudbo na področju poslovnih srečanj, poudarja direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec: »Ponosni smo na to priznanje, saj smo se postavili ob bok že uveljavljeni konkurenci. V preteklih letih smo prav na področju turizma veliko vlagali v razvoj tega produkta, izboljšanje storitev in samo promocijo. Sicer ne smemo zanemariti dejstva, da je prav industrija srečanj, poleg zabavnih dogodkov, med covidom utrpela največ omejitev in posledic. Temu smo bili priča tudi v Brdih, saj sta se povpraševanje in organizacija slednjih ustavila ravno v času, ko smo imeli največji zagon in že pozitivne odzive. Ne glede na to smo prav v času nizke sezone skupaj z vsemi našimi ponudniki vzpostavili zanimivo ponudbo, zato beležimo vsakoletno rast. V preteklih letih smo gostili veliko število organizatorjev tovrstnih srečanj iz cele Evrope, kot tudi Združenih držav Amerike. Udeležili smo se tudi več specializiranih workshop-ov v tujini. Eno večjih srečanj na to temo se nam obeta tudi v letošnjem letu v mesecu oktobru. Rezultat je za nas toliko bolj pomemben zaradi dejstva, da končna ocena, poleg zagotavljanja številnih kriterijev na destinaciji, temelji tudi na oceni skritega gosta.«

Poleg tega direktorica ZTKMŠ Brda dodaja še, da je prednost Goriških Brd ravno v slikovitosti raznovrstne ponudbe. Enogastronomska doživetja, outdoor aktivnosti in odkrivanja naravne ter kulturne dediščine na zelo strnjenem teritoriju gotovo pustijo viden odtis in bogatijo izkušnjo udeležencev posameznih srečanj. Nenazadnje destinacija, ki lahko večje skupine gosti v letu 2015 obnovljeni renesančni Vili Vipolže, zagotavlja tudi priložnosti organizacije srečanj v manjših kapacitetah širom po briškem teritoriju. Kot so poudarili ocenjevalci, poseben pečat na udeležencih srečanj s svojo toplino vendarle pustijo ravno Brike in Brici, torej domačini.

Naj še poudarimo, da certificiranje Meetings Star Award omogoča jasno pozicioniranje kongresnih destinacij in ponudbe na mednarodnem trgu. Visok ugled med organizatorji in ponudniki srečanj nosi ravno zaradi nepristranske in transparentne metodologije.