Brdalicious - okusi jeseni

Ali veste, da je jeseni briška kulinarika prava eksplozija okusa ter vitaminov in hranil? Ne zamudite priložnosti in obiščite naše ponudnike, ki vam bodo postregli z jedmi, ob katerih zagotovo ne boste ostali ravnodušni. November je mesec Martinovanja in s tem jedi iz kakija, račke ali gosi, gobe, kostanja, novega oljčnega olja,...

 

 

 

 

 

 

 

Briška kulinarika je pisana in raznolika. Sledi ritmu narave ter po načelu od vil do vilic v vsakem letnem času zapiše drugačno zgodbo. Briški človek ljubi svojo zemljo, ki ga razveseljuje z okusnimi darovi, iz katerih ustvarja prave kulinarične mojstrovine. Korenine briške kulinarike se opirajo na bogato tradicijo in izročilo, začinjeno s pridihom sodobnosti. Brbončice razvajajo pristni okusi, ki nastajajo izpod delovnih briških rok ter v vas vzbudijo občutek pristne povezanosti.

V tem čudovitem delčku sveta v osrčju vinskih kleti, oljčnih nasadov in sadovnjakov dobite občutek, kot da se hiter tempo življenja vsaj za kratek čas ustavi. Vabljeni, da jo doživite z nami!

 

HIŠA ŠTEKAR: Snežatno 26a, 5211 Kojsko

Rezervacija: 041 335 320,  hisastekar@gmail.com

Ponudba:

- kostanjeva juha  z jurčki

- kostanjev pire kot priloga mesu

- svinjska pečenka s kostanjem

- bela polenta z jurčki in štorovkami

- iz buče pa polnjene  raviole in bučno juho

- buča na žaru kot priloga k mesu ali pa bučni njoki

- kostanjevi štruklji s kakijevo omako,

- kostanjeva torta

- panna cotta z grozdjem - izabelo

 Več informacijHiša Štekar   

 

KRUH IN VINO: Vipolže 29, 5112 Dobrovo

Rezervacija: 05/ 620 12 89, info@kruhinvino.si

Ponudba:

- tradicionalen hrenov namaz in več vrst domačega kruha

- jota z briško klobaso

- domači njoki s sezonskimi gobami

- domači njoki »Carbonara« z bučkami in panceto

- goveja ličnica s krompirjevo kremo

- račje stegno z vijola zeljem

- zelnji zavitki

- kostanjev mousse in pire iz zlatega jabolka

- jogurtova krema in gozdni sadeži

Več informacij: Kruh in vino

 

DOMAČIJA KABAJ-MOREL: Šlovrenc 4, 5212 Dobrovo

Rezervacija: 05 395 9560, 041 454 002 , info@kabaj.si

Ponudba:

- goveji jezik, krema iz hrena

- ajdov brioš

- koruzna kremna juha z žafranom

- domača klobasa

- radič

- gosja jetra, frika

- omaka gorčična semena, pomaranča, jabolko

- račja kračka

- flan iz buče, brstični ohrovt

- mlado vino na žlico

- sorbet kaki (+ sladica)

Več informacijKabaj-Morel

 

 hiša štekar jedi martinovo

 

kruh in vino jedi martinovo

nazaj >>