Južna pod Oljko

Žvrgolenje med oljčnimi drevesi skritih igrivih ptic, božajoči žarki sonca, neskončnost trenutka sprostitve objet z briško naravo in okusi…….. Vse to vam z JUŽNO POD OLJKO postrežemo na turistični kmetiji Breg. Doživite lahko romantičen trenutek v dvoje, igrivi družinski popoldan, posebno srečanje med prijatelji….. JUŽNA POD OLJKO vas bo očarala s preprosto in izvirno domačnostjo.

 

Iz jedilnika z lokalnimi sezonskimi briškimi pridelki, si preprosto izberete vaše najljubše. Omamni okusi, odejica, prtički, pa tudi ves pribor v sožitju z naravo, vas bodo pričakali v posebej za vas pripravljeni košari, s katero se boste sprehodili po poti, kjer vas iz vrbovih vejic spleteni srčki pospremili mimo sivkinega polja do oljčnika s prekrasnim pogledom na dolino Idrije. Privoščite si sproščujoče in gastronomsko razvajajoče urice v Briškem oljčniku.

 

Razvajali vas bomo s starimi recepti tipične briške in furlanske kuhinje z veliko zelišči, vam ponudili doma pridelano zelenjavo, meso in vino, domače marmelade, med, testenine in kruh. Naša posebnost so ješprenjeve jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko, njoki, nadevani z aromatičnimi zelišči in sadjem, nonin toč s pršutom in belo polento, lazanja (pastičo) s sezonsko zelenjavo in sezonske kostanjeve in bučne jedi. Jeseni vam bomo postregli s kostanjevo mineštro z jurčki, gobe pa bomo nabrali kar pod kostanji okrog hiše. Posladkali se boste s slastnimi štruklji in sadnimi sladicami ter pokušali razne sire, ki vam jih bomo ponudili z domačim medom (cvetličnim, akacijevim, kostanjevim in lipovim).

 

Kulinarične dobrote boste lahko poplaknili z doma pridelanimi vini, ki jim klima in lega omogočata popoln okus. Ponudili vam bomo domača odprta vina, med črnimi merlot, med belimi tipično briško mešano (rebula, malvazija in sauvignonasse, pa tudi stekleničena vina znanih briških vinarjev (med njimi schioppettino z druge strani meje).

 

V sezoni se boste lahko odžejali z domačim bezgovim sokom in odličnim jabolčnim sokom iz Nadiške doline. In če vas bo zamikalo sočno briško sadje in oljčno olje, ga boste pri nas lahko tudi kupili.

 Novinarji spoznavajo produkt Južna pod wljko v BRegu pri Golem Brdu (foto: Zoso Photography)

 

Za več informacij:

T: 00 386 5 304 25 55

E: info@turizembreg.com

W: turizembreg

 

nazaj >>