Predajte se doživetju Wine Bliss in Wine Bliss Motnik!

Ekskluzivno doživetje Wine Bliss je namenjeno vsem, ki imate radi odkrivanje skrivnosti narave in kakovostno življenje, doživetje Wine Bliss z vinom Motnik vas vabi, da se prelevite v čuječega raziskovalca, ki odkriva modrosti starih običajev pri gradu, v vinogradu ter v kleti.


WINE BLISS MOTNIK

 

Ekskluzivno 3-urno butično doživetje Wine Bliss z vinom Motnik je posebno zato, ker ob obisku zelenih Brd spoznate njeno preteklost in košček kulturne dediščine staroverstva. Po konceptu Intiniti, ki v svoja doživetja vpleta znanost, umetnost in naravo, s pomočjo prakse čuječnosti spoznate, kako so ljudje živeli nekoč, kaj so delali v vinogradu in kako je ob trti danes. Poleg tega vam ponujamo, da s čuječnostjo ob vinu (winefulness) čuječe okusite tudi prav posebno vino Motnik, narejeno po izročilu starovercev.

Na dvorišču Gradu Dobrovo najprej spoznate življenje kmeta in kmetice nekoč ter osnovne koncepte. S preteklostjo se povežete najprej z dotikom, ko primete košare z dobrotami. Odnesete jih v vinograd Kleti Brda, kjer spoznate 31 različnih sort stvariteljic vina, se izgubite v doživljanju narave in iščete stik s sabo. Ob glasbi nato čuječe degustirate tipično briško jed, izdelke lokalnih ponudnikov in sezonsko sadje. Zgodba o trti se vedno zaključi z vinom in s praznovanjem. Tako se doživetje počasi zaključuje tudi za vas, ko se odpravite v klet ob Gradu Dobrovo. Obredno vino Motnik tudi ustvarja briško preteklost. Posebno ni le zato, ker je pridelano na edinstven način, vendar tudi zato, ker so ga nekoč uporabljali pri določenih obredih, ob praznovanjih in posebnih druženjih. Sproščena glasba in literatura o Motniku, ki jo je pripravil Pavel Medvešček, vas zapeljeta v okušanje polnosti vina. Motnik se iz steklenice zavrti v vaš kozarec in ga napolni s svojo esenco. Opazujete ga. Okusite ga. Čutite njegovo polnost v svojem telesu?

Z vračanjem k koreninam v trenutku tukaj in sedaj se povežemo s sabo na močnejši način kot sicer. Poleg drugih učinkov:

 • aktiviramo svoj naravni potencial,
 • dvignemo vitalno energijo
 • in se zavestno predamo lepotam življenja.

 

Lokacija doživetja: Grad Dobrovo, Klet Brda, Klet de Baguer, Brda

Trajanje: do 3 ure

Število udeležencev: 2 do 10

Cena :

 • 89 € na osebo (odprta skupina 2 do 3)
 • 69 € na osebo (odprta skupina 4 do 10)

vključuje:

  • strokovno vodenje doživetja in praksa čuječnosti
  • vodenje po vinogradu Kleti Brda
  • degustacija briške jedi iz restavracije Gradu Dobrovo Vitez v vinogradu
  • proizvode in sezonsko sadje (1 kg na osebo) ter druge pridelke lokalnih ponudnikov v obliki presenečanja
  • vodenje pri čuječem okušanju vina Motnik v kleti ob Gradu Dobrovo
  • svežo pitno vodo

 

Ponujamo tudi privat personalizirani program za posameznike, zaključene skupine in podjetja.

 

 

 
 WINE BLISS

 

Doživetje poteka po konceptu Intiniti in temelji v svetu že poznanemu načinu okušanja vin winefulness, ki prepleta vino in čuječnost (mindfulness). Poleg tega vas doživetje vodi tudi skozi elemente in tehnike, ki imajo učinek na osebno rast, na kvaliteto življenja in medosebne odnose.

Wine Bliss vas vabi, da v naravi in v kleti ob glasbi s pomočjo čuječnosti zaživite zgodbo o trti in vinu. Odpravite se v vinograd, kjer v miru opazujete naravo, ne glede na letni čas. Ko stopate po travi se dotikate trt, morda listov in dišečega grozdja, opazujete korenine, ki dajejo življenje trti. Medtem ko spoznavate strukturo trte, prisluhnete, kaj se dogaja v okolici vinograda. Slišite oddaljeno čivkanje ptic? Morda vaš obraz nežno boža vetrič, ki diši po sveže pokošeni travi? Svojo pozornost počasi usmerite v trto in v zaključek njenega letnega cikla – v vino. Sprehodite se do kleti, kjer od blizu spoznate ta zaklad. Ob glasbeni spremljavi se začne praznovanje. Vino opazujete, ko iz odprte steklenice osvobojeno zapleše v kozarec. Kakšne barve je? Kakšen vonj ima? Kaj pa njegova esenca?

 

Ob preživljanju kakovostnega časa na turistični destinaciji v trenutku tukaj in sedaj spoznavate tudi kulturo gojenja vinske trte. Preko preprostih skrbno izbranih vaj iz psihoedukacije in prakse čuječnosti si na doživetju odpočijete, vzpostavite ravnovesje v telesu in dvignete vitalno energijo. Sproščeni ponotranjite vse prejeto znanje in aktivirate svoj naravni potencial. Kasneje lahko to znanje uporabite vedno, ko se za to odločite. Kot takrat, ko odprete steklenico izvrstnega vina.

 

Kraj doživetja: Brda

Trajanje: 1 ura 30 minut ali po dogovoru

Število udeležencev: 2 do 16 ali po dogovoru

Cena: prilagojena glede na število udeležencev, vsebino in dolžino programa (okvirno):

 • od 150 € na skupino od 90 € na par

Vključuje:

  • strokovno vodenje po doživetju in praksi čuječnosti ogled vinograda pri vinarju, kleti strokovno vodenje po čuječem okušanju izbranega vina sveža pitna voda drugi elementi glede na izbrano lokacijo

  • Ponujamo tudi privat personalizirani program za posameznike, pare, zaprte skupine in podjetja.
 

 

_______________________________________

 

 

Skozi obe doživetji vas vodi Urška Merljak, ustanoviteljica koncepta Intiniti, domačinka – Brika, specializantka integrativne psihoterapije, univ. dipl. pravnica, mediatorka in raziskovalka plesa, predsednica Društva za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti

Na voljo v jezikih: slovenščina, angleščina, italijanščina, ruščina. Na razpolago imate tudi možnost simultanega prevajanja v španščino in francoščino. 

___________________________

Za rezervacijo termina ali več informacij:

 

Za WINE BLISS MOTNIK kliknite TUKAJ.

Za WINE BLISS kliknite TUKAJ.

 

DRUŠTVO KRLINA - Društvo za kakovost življenja Krlina – prebujanje človekovega naravnega potenciala in praksa čuječnosti

T: +386 41 238 552
E: info@intiniti.si

 

 

nazaj >>