Vabljeni na Praznik češenj 2019!

Ne zamudite največje in najbolj odmevne kulturno – turistične prireditve, ki jo obišče že preko 30.000 obiskovalcev iz domače ter sosednjih italijanskih in avstrijskih pokrajin. Prvi junijski teden v Brdih bo v znamenju etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije.

V sklopu praznika ne gre spregledati naslednjih dogodkov:

 

* Maraton Junakov vinogradov 1 .6. 2019
Dogodka se vsako leto udeleži preko 1.000  kolesarskih navdušencev, ki pridno seštevajo prekolesarjene kilometre na poti iz Ljubljane v Brda.

*Pohod od češnje do češnje 2. 6. 2019
Udeleženci skupaj s poznavalci briške pokrajine »osvajajo« briške griče. Pot se vije skozi vasice, vinograde in sadovnjake, kjer z  dreves pozdravljajo hrustljave, rdeče češnje.

* Dan odprtih kleti 1. 6. - 2. 6. 2019
Vrata odprejo številni briški vinarji. Popeljali vas bodo v osrčje svojih kleti, med vinske sode, kjer vas bodo navdušili z izvrstnimi vini, s poznavalci vin izmenjali izkušnje  in delili dragocene nasvete o umetnosti kletarjenja.

* Tradicionalna povorka 9. 6. 2019
Osrednji del Praznika češenj je že tradicionalno namenjen povorki kmečkih vozov. Brici in Brike na vozovih skušajo obiskovalcem približati briško kmečko življenje, briške običaje in navade.

 

Več na povezavi: PRAZNIK ČEŠENJ

nazaj >>