Gradnikovi večeri 2019

Gradnikovi večeri bodo vnovič razsvetili novembrsko kulturno dogajanje v Brdih. Prvi Gradnikov večer je posvečen letos preminulemu dirigentu, skladatelju in aranžerju Radovanu Kokošarju. Drugi večer bo posvečen 110-letnici rojstva Zorana Mušiča, katerega grafična razstava 134 del je že od leta 1991 na ogled na Gradu Dobrovo.

Petek, 15. 11. 2019 ob 19. uri, Vila Vipolže

Prvi Gradnikov večer je posvečen letos preminulemu dirigentu, skladatelju in aranžerju, članu zasedbe skupine Big Ben, Radovanu Kokošarju.

Njegova poklicna pot je bila glasba, postal je učitelj in dirigent, umetniški vodja, duša številnih zasedb, s katerimi je doma in po svetu prejemal številne nagrade in priznanja.
 

Na Dobrovem je vodil glasbeno šolo Pro Musica. Bil je umetniški vodja Pihalnega orkestra Salonit Anhovo, Noneta Brda in MPZ Ludvik Zorzut Medana ter Vokalnega ansambla Reunion. Je avtor številnih kompozicij in aranžmajev, ki so jih najrazličnejši izvajalci ponesli na evropske odre. Med temi so tudi pesmi, ki jih je napisal Alojz Gradnik.
 

Nastopajo:

  • učenci glasbene šole Radovana Kokošarja,
  • Vokalna skupina Vinika,
  • MPZ Ludvik Zorzut iz Medane,
  • Nonet Brda in
  • Vladimir Čadež.

Večer povezuje Andreja Benedetič.

 


Petek, 22. 11. 2019 ob 19. uri, Grad Dobrovo

Večer bo posvečen 110-letnici rojstva Zorana Mušiča, katerega grafična razstava 134 del je že od leta 1991 na ogled na Gradu Dobrovo.

Zoran Mušič, ki je bil preko očeta večno povezan z rodnimi Brdi, je v tej deželi pustil velik pečat. Poleg bogate razstave se Brda lahko ponašajo z Mušičevimi poslikavami v cerkvi Sv. Jurija v Gradnem.
 

Odprtje razstave v avli Gradu Dobrovo umetniških del učencev OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in Likovnega društva Dablo, posvečena Zoranu Mušiču.
 

Pogovor z umetnostno zgodovinarko dr. Nelido Nemec in sprehod med slikami Zorana Mušiča.
 

Sodelujejo:

  • učenci dramskega krožka OŠ Alojza Gradnika Dobrovo pod
  • vodstvom Marjetke Zavrtanik in Denis Škrlj, ter
  • učenke godalne šole Clare Bensa.

 

Večer povezuje Andreja Benedetič.


 

Vabljeni!

 

Več info:

ZTKMŠ Brda

E: natasa.gregoric@brda.si

nazaj >>