Praznik ČEŠENJ 2015

Bliža se največji briški praznik, PRAZNIK ČEŠENJ!

Začnemo že 6.6.2015 z Dnevom odprtih kleti. Briški vinarji vas na ta dan vabijo v njihove kleti, kjer boste skozi vodene oglede lahko degustirali najboljša briška vina. Kleti bodo odprte od 11h -19h. Seznam sodelujočih vinarjev si lahko ogledate na Dan odprtih kleti 2015

Športni navdušenci pa se lahko 6.6. preizkusite v kolesarskem izzivu - zapeljite se s kolesom iz Ljubljane do Dobrovega in pridno seštevajte prekolesarjene kilometre. Letos bo maraton češenj še bolj poseben, saj bo potekal že dvajsetič! Štartamo ob 8.30 iz Ljubljane, predviden prihod na Dobrovo okoli 13.30. Več na www.klet-brda.si/si/maraton-cesenj

Prav tako 6.6. ob 17h se bodo znane osebnosti  z domačini pomerile v nogometni tekmi. Dogodek poln smeha in pozitivnega vzdušja je pomemben zlasti zaradi dobrodelne note – zbrana sredstva bodo namenjena fundaciji za invalidno mladino Vrabček upanja v Stari gori.

Briške skrite kotičke lahko odkrijete skupaj z člani planinskega društva, ki vas bodo popeljali po različnih vaseh. Sprehodite se od češnje do češnje v nedeljo, 7.6. ob 8h. Več o pohodu si lahko preberete na Od češnje do češnje.

 Nadaljujemo 12., 13. in 14. junija, ko se bo odvijalo osrednje dogajanje Praznika češenj.

V petek, 12.6. ob 18h se v Vinski kleti Goriška Brda lahko udeležite Tekmovanja najtežje češnje, ob 20h pa se odpravite na Grad Dobrovo, kjer se boste nasmejali spontani komediji USTRELI!. Vstopnice lahko kupite na TIC-u Brda. Od 22h do 03h se bo zabava nadaljevala na terasi gradu Dobrovo.

V soboto, 13.6. ob 14h si lahko na Gradu Dobrovo ogledate že 4. briško poroko, romantično spremljevalko Praznika češenj, ki bo letos poleg tradicije obarvana z gorečim in strastnim tangom. Ob 16. uri se bo novo poročeni par v starodobnem vozilu in v povorki svatov podal do osrednjega trga na Dobrovem. Ano in Maxija bodo na pot srečnega zakona pospremili tudi zvonovi iz cerkve Sv.Križa v Kojskem ob 17 uri, ki letos praznuje 500 letnico oltarja, kar bo dogodku dodalo posebej svečano noto.

V večernih urah pa lahko na osrednjem trgu na Dobrovem zaplešete s skupino Kingstoni.

V nedeljo, 14.6. pa se bo na Dobrovem odvijala že tradicionalne povorka vozov, ki pričara pravo gledališko vzdušje. Poleg osrednje povorke, ki bo potekala ob 16.30h, si boste lahko ogledali:

  • povorko starodobnikov (ob 15.20 na osrednjem trgu Dobrovo)
  • razrez pite velikanke (osrednji trg ob 14h)
  • nastop mažoretne skupine
  • koncerte narodno-zabavnih skupin, Pihalnega orkestera Brda in drugih pihalnih orkestrov (osrednji trg ob 18h)
  • razstava češenj (Vinska klet Goriška Brda, od 10h do 18h)
  • razglasitev najboljših vozov (osrednji trg ob 17.45h)
  • predstavitev briških ustvarjalcev, plesnih in pevskih skupin

Pestro bo tudi celodnevno dogajanje, saj smo poskrbeli tako za najmlajše, ki se bodo na igrišču OŠ Dobrovo lahko zabavali v zabaviščnem parku (odprt bo od 11h do 23h), kot tudi za tiste, ki si želijo kulinarične dogodivščine. Tako v soboto kot tudi v nedeljo boste lahko od 11h do 23h okusili dobrote v Briškem borgu.

Dogajanje popestrijo številne stojnice, kjer si lahko ogledate in nakupite tipične briške izdelke in seveda tudi slastne, rdeče briške češnje.

Zapore cest in prometne povezave na prometna ureditev in možnost parkiranja

Več o prireditvi si lahko preberete na praznikcesenj

 

VABLJENI!

praznik češenj 2015

 

V kolikor si želite z stojnico sodelovati na Prazniku češenj pišite na stojnice@praznikcesenj.si ali na tel. št. 031 390 901 (Peter).

Organizator dogodka:

 JABKA d.o.o, Dani Strehar

tel.: +386 (0)31 363 179

nazaj >>