Brda in Vino

V soboto in nedeljo 25. in 26. aprila bo za obzidjem srednjeveške vasice Šmartno letos že dvanajstič zapored potekala vinsko-kulinarična prireditev Brda in vino. Briška eno-gastronomsko prireditev, ki jo organizirajo hiša Marica, hotel San Martin, gostišče Turn in Agencija Marica se bo začela v soboto, točno ob poldne. Tradicionalne jedi briških gostincev in gostujočih kuharskih imen bodo pospremila vrhunska vina briških vinarjev ter vinarjev iz italijanskega dela Brd.

 Poleg degustacije vin in odličnih briških jedi pa bodo ozke šmartenske ulice obogatene s stojnicami domačih izdelkov, saj bo tako v soboto, kot tudi v nedeljo potekala tržnica briških pridelkov in izdelkov, kjer boste lahko kupili in preizkusili oljčno olje, marmelade, žganja, zeliščne likerje, med in drugo ter tako s seboj domov odnesli košček Brd.  Čez dan pa bodo potekale različne ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle na temo kulinarike in vina. Poleg tega si bo mogoče ogledati umetniške razstave ter poulični ex-tempore. Vse skupaj pa bo spremljal bogat kulturni program, ki bo posvečen vinu in dobri hrani.

Vstopnina v soboto je 45 EUR (vključuje degustacije vin, tradicionalnih jedi in domačih dobrot, kulturni program), v nedeljo vstopnine ni.

Več o lanskoletnem dogajanju si lahko preberete na: Brda in vino 2014

V Brda vabijo tudi mediji: Brda in vino 2015

Za dodatne informacije pišite na tic@brda.si ali info@marica.si.

brda in vino_sodelujoči

nazaj >>