Izdelki iz oljčnega olja

IZOBRAŽEVALNO - POUČNO - USTVARJALNE DELAVNICE NONA LUISA

Narava skriva v sebi neprecenljive substance, ki so jih s pridom uporabljali v lepotilne ali zdravstvene namene že naši predniki. Že stari Egipčani so opazili, da imajo delavci na oljčnih nasadih bolj zdravo in sijočo kožo. Uporaba blagodejnih lastnosti oljčnega olja za negovanje kože, las, nohtov in mišic se ja tako ohranila vse do današnjih dni, saj je še danes prav oljčno olje temeljna sestavina kvalitetnega kozmetičnega izdelka. Oljčno olje na kožo deluje pomirjevalno, blažilno in mehčalno in jo izdatno vlaži, lasem pa daje sijaj in elastičnost. Vsebuje vsaj štiri vrste antioksidantov, ki nevtralizirajo poškodovane proste radikale, ki med drugim povzročajo rakava obolenja, zato ga priporočajo tudi v vsakodnevni negi kože. Še posebej pa se uporaba oljčnega olja priporoča za suho in vneto kožo,

Temeljna sestavina vseh kozmetičnih izdelkov NONA LUISA je hladno stiskano oljčno olje. Vsi izdelki so 100 % naravni in brez zdravju nevarnih konzervansov in barvil. Blagovno znamko naravne kozmetike NONA LUISA je ustvarila in kroji univ.dipl. ekologinja Katjuša Reja Mozetič. Katjuša se je z naravno kozmetiko začela spoznavati postopoma, predvsem zaradi pogostih alergij na industrijske kozmetične preparate. V želji, da bi poiskala zase ustrezno kozmetiko, je začela proučevati sestavo kozmetičnih izdelkov. Bolj kot se je poglabljala v proučevanje posameznih sestavin, bolj je nezadovoljstvo in nezaupanje v industrijsko kozmetično industrijo naraščalo. Poglobljene študije na diplomskem in podiplomskem študiju ekologije in okolja, kjer se je v raziskovalnih nalogah specializirala za področje toksikologije, so njeno zaupanje v kozmetične korporacije še bolj omajale. Rešitve je zato začela iskati v naravi.

Preko delavnic želi Katjuša približati naravno kozmetiko posameznikom in povečati ozaveščenost ljudi o kemijski obremenitvi okolja in škodljivosti nekaterih kemikalij, ki se na žalost dobijo v marsikaterem kozmetičnem preparatu. Slušatelji na delavnicah tako izvejo marsikaj koristnega in uporabnega za bolj zdrav način življenja, Katjuša pa na poljuden način obrazloži osnovne recepture za izdelavo naravne kozmetike, jih tudi praktično izvede ter poda napotke in vire za tiste, ki bi želeli bolj poglobljeno znanje s tega področja.

Katjuša organizira in vodi različne delavnice, ki jih lahko tudi prilagodi posameznikom in zaključenim skupinam. Delavnice vodi v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku. Občasno (predvsem v hladnih mesecih) organizira dva tipa delavnic za posameznike:

1. Ustvarjalno poučna delavnica : IZDELAJMO NARAVNO MILO IZ OLJČNEGA OLJA; delavnica traja od 2,30 – 3 h, št. udeležencev: min 10, max 20, cena je 20 €/osebo.

Kratka vsebina delavnice:  spoznavanje in prepoznavanje kozmetičnih izdelkov, teoretičen opis izdelave mila, praktična izdelava mila iz oljčnega olja, gradivo z uporabnimi viri.

2. Ustvarjalno poučna delavnica : IZDELAJMO NARAVNO KOZMETIKO V DOMAČI KUHINJI delavnica traja od 2,30 – 3 h, št. udeležencev: min 10, max 20, cena je 20 €/osebo.

Kratka vsebina delavnice:  spoznavanje in prepoznavanje kozmetičnih izdelkov, opis osnovnih sestavin iz domače kuhinje uporabnih v kozmetiki, teoretičen opis izdelave osnovnih kozmetičnih izdelkov (kreme, balzami, kopalne kroglice), praktična izdelava kreme za obraz in telo iz oljčnega olja, gradivo z uporabnimi viri.

3. Skrajšane individualne delavnice za zaključene skupine: čas trajanja, vsebina in cena po dogovoru; primer delavnice: opis in prikaz postopka izdelave naravnega mila iz oljčnega olja; čas trajanja 1h, cena za skupino do 10 oseb 100 €/skupino, nad 10 oseb 10 €/osebo (max 20 oseb).

Več o Katjuši in njenih izdelkih si lahko ogledate na www.nonaluisa.com, na facebook strani https://www.facebook.com/NaravnaMilaNonaLuisa ali pa jo obiščete v delavnici z razstavno prodajnim prostorom, ki se nahaja sredi Brd,  v prečudoviti srednjeveški vasici Šmartno.

 

Kontakt:
Šmartno 20, 5211 Kojsko
tel.: +386 (0)40 331 110   
e-mail: info@nonaluisa.com
www.nonaluisa.com