Koledar dogodkov

Dogodek: 18. Pohod od češnje do češnje

Datum: 04.06.2023
Ura: 08:00

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

Planinsko društvo Brda že osemnjstič organizira pohod po briških gričih in dolinah, skozi briške vasi, mimo naravnih in kulturnih znamenitosti, ki ga poznamo pod imenom »POHOD OD ČEŠNJE DO ČEŠNJE«. Na pohodu se nam na posameznih točkah odpirajo popolnoma drugačni razgledi po Brdih, ki naše kraje predstavijo v vsej njihovi razgibanosti in raznolikosti. Za vas smo pripravili novo spremenjeno traso pohoda, ki poteka po srednjem delu Brd, delno po poti »DRUGNBERNCA« .

Datum pohoda: nedelja, 04.06.2023
Zbirno mesto: Klet Brda  na Dobrovem v Brdih (parkiranje je urejeno na dvorišču kleti in v njeni okolici)
Začetek pohoda: od 8.00 do 9.30 ure (na pot se odpravite kadarkoli - proga je zelo dobro označena)
Dolžina pohoda: 8,6 km 
Trajanje pohoda: 3 ure
Startnina: odrasli 15 €  (otroci do 12 let 7 EUR))

Plačilo startnine vključuje: osvežilne napitke na postaji ob poti; na postaji boste lahko poskušali briške češnje, oljčno olje, frtaljo in domače pecivo. Na koncu vas čaka pašta, pijača in darilo.

Pohod je razgiban, vendar nezahteven, potrebno je le nekaj kondicije, zato je primeren za vse, ki radi hodijo. Pot poteka po cestah in kolovozih. Potrebna je pohodna obutev.

Hoja na lastno odgovornost! Upoštevajte cestnoprometne predpise.
Pohodnike naprošamo, da ne lomijo vej na češnjah ob poti in s tem povzročajo škodo.

Zaradi lažje organizacije pohoda udeležence naprošamo, da se predhodno prijavijo (najkasneje do 1.6.2023), na elektronsko pošto pdbrda@pzs.si

Posamezniki nam prosimo sporočite ime, priimek in kraj, za skupine pa zadostuje število udeležencev, kraj ali društvo in ime vodje skupine.
Le za pravočasno prijavljene posameznike in skupine bomo lahko zagotovili topel obrok na koncu pohoda in darilo.

Za informacije lahko kličete na tel. 040 778 850 (Bojan) in 041 311 036 (Iva).

 

KRATEK OPIS POHODA

Pohod »OD ČEŠNJE DO ČEŠNJE« se tako imenuje, ker se začne in konča pri češnji, ki je bila na začetku drugega pohoda zasajena pod Kletjo Brda. Ta je sedaj stara že 18 let.
Trasa pohoda bo dobro označena z usmerjevalnimi tablami v križiščih, rdeče-belimi trakovi, na prehodih preko glavnih cest bodo redarji.