Koledar dogodkov

Dogodek: Literarni večer v Medani

Datum: 22.04.2022
Ura: 19:00

Kraj: Medana
Lokacija: Medana, dvorišče spominske hiše Gradnika in Zorzuta

Pomlad je prinesla vsebinsko nov sklop večerov na dvorišče Gradnikove in Zorzutove spominske hiše v Medani! Petke si bosta podajali literatura z Ano Geršak in pogovori Na cedilu s Kajo Širok.

Sklop literarnih večerov pod naslovom ALMINE KNJIGE bomo začeli z mlado pisateljico Ano Schnabl in njenim romanom PLIMA.


"Plima je psihološko-kriminalni roman. Ne. Plima je koncert s polomljenimi inštrumenti-ljudmi, odigran na odru slovenske obale. Z glavno protagonistko, v oblak marihuane zavito pisateljico Dunjo, ki jo preganjata bratova in očetova smrt. S Katarino, Dunjino otroško prijateljico, ki jo preganjajo življenjske okoliščine. S Kristijanom, ki je pod družbenimi pritiski izklesal svoje telo in se izklopil. Z Mirelo, ki se Michaela Jacksona v svojem natrpanem stanovanju oklepa iz izključno napačnih razlogov. Z Duško, ki, no, kot kaže, še ni čisto polomljena, saj je premlada, in Dražena, Dunjinega brata, edina ni nikoli poznala. Plima je dolga skladba o nasilju, porojenem iz človeških ambivalenc, omejitev, nezmožnosti in tudi – odločitev. Ni pa Plima samo žalostna skladba, niti ne hrupna, tudi njeni ritmi niso ritmi morale. Prevevajo jo tudi topli toni, zvoki morja, škržatov, jadranskega vetra in razdalj, znova premerjenih v bližine."

Pogovor bo v vsakem vremenu! Knjiga bo naprodaj!

Več informacij: hiša Alma

 Literarni večer Alma