Koledar dogodkov

Dogodek: Art Circle - Krog umetnosti 2021

Datum: 10.10.2021 - 16.10.2021

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

Krog umetnosti je mednarodni festival vizualnih umetnosti, ki na področju celotnih Brd in koščku Vipavske doline vsako leto od svojega nastanka v letu 1997 teden dni združuje umetnike z vsega sveta, vinarje in turistične ponudnike ter predstavnike različnih veleposlaništev v Sloveniji.

Teden dni bo na dvanajstih briških in vipavskih domačijah, ki so tudi umetniške ambasade dvanajstih držav, ustvarjalo več kot 60 umetnikov.

Nastala dela bodo z 19. oktobrom razstavljena v renesančni Vili Vipolže.

O projektu ART CIRCLE - KROG UMETNOSTI

Art Circle/Krog je zrasel iz likovnih srečanj v Goriških brdih – MMM Arta, ki se je začel leta 1997. Leta 2011 pa je bila izvedena prva kolonija Art Circle, namen katere je bilo v osnovi še tesneje povezovati briške vinarje, ki so podpirali projekt MMM Art, z umetnostjo. Cilj je bil tudi ustanavljanje kulturnih in umetniških ambasad pri vinarjih na območju Brd in širšem goriškem prostoru, ki bi pripomogle k razvoju kulturno-umetniškega središča na tem območju.

Kulturne ambasade

Avstrija / Fana Estate Brazilija / Larya Češka / ZOI Francija / Dolfo Hrvaška / Prinčič Italija / AL DI LA’ Japonska / Hotel San Martin Kazahstan / Alma Vista Madžarska / Baša Nemčija / Ščurek Poljska / Klinec Plešivo Romunija / Villa Vitovlje Rusija / Slavček Slovaška / Saksida Srbija / Vinarstvo Simčič Španija / Iaquin

Neodvisne lokacije

Zavod Atelje MMM art / Domačija Klinec Alma Art House

Več o projektu: http://artcircle.si/

art circle