Koledar dogodkov

Dogodek: Predavanje z mojstrico oblačenja kimonov Aiko Imaizumi

Datum: 30.01.2020
Ura: 19:00

Kraj: Vila Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže, Brda

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji predstavlja Predavanje z mojstrico oblačenja kimonov Aiko Imaizumi, ki se bo odvijalo v četrtek, 30. januarja 2020, ob 19. uri v Vili Vipolže.

Kimono je tradicionalno japonsko oblačilo, ki se je skozi stoletja pod različnimi modnimi vplivi spreminjalo in tako so se razvili raznovrstni stili oblačenja za ženske, moške in otroke. Oblika, stil, blago in vzorci se razlikujejo glede na starost osebe, ki si ga nadene, letni čas in priložnost. Ženski kimoni veljajo za najbolj raznolike in dovršene v stilu in oblikovanju.

Mojstrica oblačenja kimonov Aiko Imaizumi že več kot dve desetletji poučuje japonske tradicionalne veščine čajni obred in ikebano ter po vsem svetu predava o tradicionalnem oblačilu kimonu - kako ga naredijo, kako oblečejo in kako uredijo pričesko, ki sodi k opravi.

S svojimi spremljevalci bo štirim srečnim izbrankam omogočila, da se za en večer prelevijo v japonske lepotice, oblečene v najdragocenejša oblačila.
 

Dogodek je brezplačen. Število mest je omejeno, zato so potrebne predhodne rezervacije na telefonski številki +386 8 20 554 21 ali emailu info@vilavipolze.eu.

Vljudno vabljeni!