Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert slovenskih ljubezenskih pesmi na gregorjevo s pevko Barbaro Šinigoj in bendom - ODPOVEDANO!

Datum: 13.03.2020
Ura: 19:00

Kraj: Vila Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže, Brda

Sporočamo vam, da je bil koncert odpovedan. Vstopnice z računom vrnete na TIC Brda v Šmartnem vsak dan med 9. in 12. ter 13. in 16. uro - najkasneje do 31. 3. 2020!
Tel. št. +386 5 395 95 95

Hvala za razumevanje!


Barbara Šinigoj predstavlja Življenja krog  - Koncertni, glasbeno povezovalni projekt, poklon slovenski glasbi v novi preobleki, z izbrano glasbeno zasedbo v živo:
Zmago Štih (harmonika)
Uroš Trebižan (bas)
Egon Boštjančič (kitara)
Carlos Yoder Carlitos (tolkala)
Aljoša Jerič (tolkala, bobni)

Barbara Šinigoj (vokal) je atipična slovenska pevka. Njen izrazito globok in prodoren vokal spominja na velike glasove  "soul" glasbe. S svojo interpretacijo glas uporablja kot inštrument ter ga zlorablja brez zadržkov in omejitev. Samostojno pot je začela s skupino Ad Hoc. Že kot srednješolka na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je bila članica zasedb Miran Rudan Band, Interaction Jazz group z Janom Plestenjakom in Tomažem Šegulo ter vodila MePZ Ciril Silič. Do danes je za njo več kot 500 koncertov spremne vokalistke v najrazličnejših zasedbah - 1x Band/Eurovizija 1993, Miladoyka Youneed, Miran Rudan, Big Ben, Damin Gambit, Deja Mušič, Zoran Predin, Massimo Savič, Avtomobili, Funk You, Rock'n'Band, Helena Blagne, Dan D, Tinkara Kovač, Danilo and friends, Ad Hoc - od Eurosonga do Hale Tivoli, številnih televizijskih in revijskih večerov ter po drugi strani klubov in koncertnih prizorišč širom Slovenije.

V zadnjih dveh letih svojega glasbenega delovanja je ustanovila svojo Šolo petja in glasbe: glasbeno šolo, kjer poučuje 40 učencev in z ljubeznijo do glasbe ter z željo po znanju, prinaša svež učni pristop v Vipavsko dolino. Temelji na predanem mentorskem pristopu. V Brdih jo poznamo kot umetniško vodjo vokalne skupine BRIKE.

Nove avtorske pesmi Barbare Šinigoj odražajo svojevrstno mešanico glasbenih vplivov, od slovenske popevke preko doživetja progresivne klubske kulture devetdesetih, do nenehnega raziskovanja vokalne glasbe tako velikih ustvarjalcev jazza kot karizmatičnih likov svetovne popularne glasbe. Premierno bomo slišali skladbo Vzemi si čas, ki govori o sobivanju ljudi, partnerjev. O hladnih domovih, kjer živimo vsak zase in ne doživljamo skupnega življenja. Prebivamo skupaj, v istem življenjskem prostoru, a vendar vsak zase. Uči o tem, da se naša življenja prepletajo na višjih nivojih. Kadar zapremo oči, se lahko začutimo v vseh dimenzijah, in takrat se naši svetovi povezujejo na pravih ravneh: » … moj svet postane tvoj in tvoj bo moj«. Le tako lahko s svojimi sopotniki zaživimo kot celota. Ko je najhuje in ko smo res na tleh, je treba umiriti čas, zadihati globoko in se objeti na vso moč. Takrat vse tegobe izginejo in samota zbledi v objemu bližnjega. Treba si je samo vzeti čas in ne živeti prehitro, da doživimo drug drugega.

Avtor: Egon Boštjančič
Avtor besedila: Drago Mislej-Mef
Priredba: Barbara Šinigoj
Posneto v Studio P.L.C., Matej Srebrnič

V Vili Vipolže bo Barbara Šinigoj nastopila v zasedbi, ki združuje vse elemente njene izraznosti in v kabarejsko intimnem vzdušju, z mizicami in s pijačo, udobja, atmosfere… Ustavimo se, da doživimo drug drugega.

Cena vstopnice: 10 EUR**
Vstopnice lahko kupite v predprodaji na TIC Brda v Šmartnem (vsak dan med 9. in 12. ter 13. in 16. uro) do zapolnitve mest.
T: 05 395 95 95

Več info:
ZTKMŠ Brda - Nataša Gregorič
T: 08 20 55 421
E: natasa.gregoric@brda.si

*Pridružujemo si pravico do spremembe programa.
** V vstopnino je všteta konzumacija 1dcl vina.