Koledar dogodkov

Dogodek: Med zvoki krajev

Datum: 07.09.2018
Ura: 20:00

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže, Vipolže

Petek, 7. september 2018, ob 20.00

Vila Vipolže, Goriška brda

ALEKSA MARINKOVIĆ, fagot

KOSTA KNEŽEVIĆ, klavir

Mednarodni glasbeni festival Med zvoki krajev, ki ga bo letos dvajsetič zapored organiziralo društvo Progetto Musica, predstavlja mlade talente, mednarodno priznane glasbenike in odlično glasbo ter številne zanimive kraje z bogato kulturno dediščino. Pod organizacijskim vodstvom Kulturnega doma Nova Gorica bo eden izmed koncertov obiskal tudi Vilo Vipolže.

Za to priložnost je umetniški vodja festivala, priznani italijanski dirigent in violončelist, Enrico Bronzi zasnoval koncert v sodelovanju z Akademijo lepih umetnosti Novi Sad. Nastopila bosta fagotist Aleksa Marinkovič in pianist Kosta Kneževič. Koncert bo zvočno osvetlil redko slišani fagot v svoji solistični vlogi. Sicer nepogrešljivemu orkestrskemu glasbilu težko prisluhnemo na recitalih, saj so mu tudi najpomembnejši skladatelji v zgodovini posvečali premalo pozornosti. Izjema je bil Antonio Vivaldi, ki je to glasbilo predstavil v vsej svoji temni barvitosti. Na programu bo Vivaldijev Koncert v e-molu, RV 484, sledil pa mu bosta izvedbi Webrovega dela in Tango di Dubois.

S finančno podporo Deželnega zakona 21/2016 bo na letošnjem festivalu niz dogodkov namenjen slovenski publiki in slovenskemu teritoriju, kjer se bodo zvrstili trije koncerti, in sicer 30. avgusta na Gradu Kromberk, 7. septembra v Vili Vipolže in 20. septembra v Kulturnem domu Nova Gorica. Festival bo obsegal 35 koncertov, ki bodo potekali na znamenitih lokacijah, gradovih, cerkvah, vilah in gledališčih v Furlaniji-Julijski krajini, Benečiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Poleg koncertov bodo organizirani tudi vodeni ogledi, degustacije domačih izdelkov in predavanja.

Festival Med zvoki krajev je priložnost, da z glasbo in umetnostjo spodbujamo medsebojno spoznavanje različnih kultur.

Vstopnine ni.

 

 Med zvoki krajev