Koledar dogodkov

Dogodek: Med zvoki krajev: Bojan Ćumurović in Maja Petijević

Datum: 06.09.2017
Ura: 20:30

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

 Bojan Ćumurović (1997)

S študijem klarineta je pričel pri dvanajstih letih na glasbeni šoli "Dr. Vojislav Vučković" v razredu prof. Ivana Miloševića v rodnem Čačku (Srbija) in se od takrat redno predstavlja na raznih koncertih ter številnih državnih tekmovanjih. V srednješolskem obdobju je prejel veliko nagrad na številnih tekmovanjih, izmed katerih gre izpostaviti mednarodni tekmovanji »Davorin Jenko« v Beogradu ter tekmovanje za pihala v Požarevcu (druga in tretja nagrada), državno tekmovanje v Beogradu in mednarodno tekmovanje »Petar Kojević« v Beogradu (druga nagrada) ter tekmovanje za pihala v Lazarevcu (prva nagrada).
Udeležil se je raznih mojstrskih tečajev in poletnih glasbenih šol, kjer se je srečal s priznanimi profesorji: Ljubiša Jovanović, Miloš Bjelica, Nikola Ulemek, Aleksandar Tasić, Miloš Bjeletić, Sofija Molchanova. Trenutno študira klarinet na Glasbeni akademiji Cetinje Univerze v Črni Gori pri prof. Petru Gariću.


Maja Petijević (1996)
Že od vsega začetka svoje glasbene poti nastopa kot solistka in korepetitorka na raznih dogodkih, koncertih in literarnih večerih. 2011 se je vpisala na glasbeno šolo "Isidor Bajić" v Novem Sadu (Srbija) v razred prof. Frederika Stankovića. Prvi solo koncert je imela na Gimnaziji »Jan Kolar« v Bački Palanki. Študij je nadaljevala na Glasbeni akademiji Cetinje Univerze v Črni Gori pri prof. Vladimirju Domazetoviću. 2015 je pod mentorstvom prof. Nataše Popović začela igrati v klavirskem duu s kolegico iz akademije Elido Fetahović. Leto kasneje sta na povabilo dekana akademije nastopili za grofico Cornwalla Camillo in princa Charlesa med njunim obiskom v Črni Gori. Duo je prejel tudi številne nagrade na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Svoje znanje je pianistka izpopolnjevala na številnih mojstrskih tečajih in poletnih šolah za mlade talente pri priznanih profesorjih, kot so Juri Kot, Olga Borzenko, Irena Mijušković, Snježana Popović Vuleta in Biljana Dabić. Udeležila se je tudi državnih in mednarodnih tekmovanj.

 

P R O G R A M :

Gaetano Donizetti (1797–1848)
Studio primo per clarinetto solo

Camille Saint-Saëns (1835–1921)
Sonata za klarinet in klavir v Es-duru, op. 167
Allegretto
Allegro animato
Lento
Molto allegro

Eugène Bozza (1905–1991)
Fantaisie Italienne za klarinet in klavir

Bruno Brun (1910–1978)
Quattro Miniature za klarinet in klavir

André Messager (1853–1929)
Solo de concours za klarinet in klavir

Ante Grgin (1945)
Capriccio št. 1 za klarinet solo

Koncert je nastal v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica,
Občino Brda in italijanskim društvom Progetto Musica.

MED ZVOKI KRAJEV / NEI SUONI DEI LUOGHI

Koncert je organiziran v duhu čezmejnega sodelovanja v sklopu festivala Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi, ki se mu v Kulturnemu domu Nova Gorica pridružujemo že od samega začetka leta 1999. Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev v Italiji in Sloveniji. Festival, ki letos vključuje 33 koncertov tako mednarodno priznanih kot mladih glasbenikov, nudi priložnost predstavljanja tudi slovenske glasbene ustvarjalnosti in poustvarjalnosti ter s tem prepoznavnosti Slovenije in obmejnih krajev v širšem mednarodnem prostoru.