Koledar dogodkov

Dogodek: Komedija Buh pomagej

Datum: 08.06.2017
Ura: 21:00

Kraj: Brda
Lokacija: Grad Dobrovo

»Pohlepni ste! Proizvajate le še smeti. Morja mi polnite s plastiko in nafto. Pustošite mi svet z vojnami. Zadušili ste mi pljuča z industrijo in požigate mi gozdove. Dobili ste dober pašnik, dobro čredo in dobrega pastirja, nakar ste zagledali ogledalo, se na polno zabili v njega in vse uničili!« je zagrmel gospod Bog in slovesno naznanil nov vesoljni potop.

Bosta gostilničar Marko in pogrebnik Tuljo uspela preprečiti katastrofo?

Buh pomagej je avtorska komedija, v kateri je združil moči primorski 'all stars' kvartet v postavi BORIS DEVETAK (TV Poper, Alora pridem več k’sno!, skupina Happy Day), ŽAN PAPIČ (stand-up komik in voditelj oddaje Ambienti na TVS), FRANKO KOROŠEC (gostilničar Marko v Eni žlahtni štoriji, TV Poper, Peta hiša na levi ...) ter filmski in gledališki igralec, režiser, TV-ustvarjalec, glasbeni avtor in pevec DANIJEL DAN MALALAN (Nahrani me z besedami, Slovenka, Outsider, serija Strasti, predstavi Trio, Do nazga).

En in edini vaški bife Eden, kjer se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe: izkušen gostinec Marko do obisti pozna navade gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj.

Tudi tistega usodnega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat preseneti obisk Boga, ki jima razočaran nad človeštvom naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Tuljo in Marko nad novico nista navdušena, ko pa izvesta, da bosta edina preživela potop, Bogu predstavita načrt pravičnejše ureditve sveta in se iz koristoljubnih Slovencev začneta spreminjati v bojevnika za dobrobit človeštva ...

Scenarij: Boris Devetak in Žan Papič
Režija: Danijel Malalan
Kostumografija: Tina Bonča
Scenografija: Klemen Merhar, Boštjan Majcen
Glasba: Buh pomagej
Producent: Smejmo se / Koproducent: Kosovelov dom Sežana
Igrajo: Franko Korošec, Žan Papič, Boris Devetak

Vstopnina: 10€. Vstopnice so na voljo na eventim.si.

Info:
031 363-179