Koledar dogodkov

Dogodek: Medvedja Simfonija - Maša in medved

Datum: 11.06.2016
Ura: 16:00

Kraj: Dobrovo
Lokacija: Grad Dobrovo

Vsi poznamo simpatična lika iz znane risanke po predlogi ruske ljudske pravljice Mašenjka in medved, ki je osvojila srca otrok in staršev po vsem svetu.

V KU-KUC gledališču smo ustvarili čudovito in čisto novo zgodbo o preudarnem Medvedu, ki mora pred svojim zimskim spanjem postoriti prenekatero stvar. Poleg tega si končno želi zaigrati svojo simfonijo. In prav, ko ima pred seboj polno dvorano poslušalcev se pojavi nagajiva Mašenjka, ki mu, seveda po nesreči, zagode kar nekaj nevšečnosti.

Predstava je razgibana, polna akcije in otroškega smeha. Najmlajše bodo navduševale nerodnosti radovedne Mašenjke in njeni hudomušni načrti kako »pomagati« medvedu. Tiste malo večje pa bo začarala glasba in zabavale vse medvedove obveznosti, ki jih tudi sami težko dohajajo, ko imajo doma eno ali več nadobudnežev, kot je Mašenjka.

NAJPRIMERNEJŠA ZA:
VRTCE 1‒3 in 3‒6 let, OŠ I. triada in OŠ II. triada

TRAJANJE:
Približno 35 minut.

Vstopnice so na voljo na TIC Brda. Odprti smo vsaki dan od 9:00 do 17:00. Cena vstopnice je 7€.

ODZIVI:
»Ena najlepših predstav, ki sem jih videla v življenju. Zgodba nas je tako lahkotno popeljala v pravljico, mala Mašenjka nekam daleč stran od vsakdanjosti, glasba v Rusijo, medved pa budi nostalgijo in iskreni smeh. Otroci pa ... pogled na njih nas je zares ogrel v teh zimskih dneh.«
TAMARA PODLESNIK, literarna komparativistka, Portal DRUŽINA 1A