Koledar dogodkov

Dogodek: Pohod po Poti miru

Datum: 28.05.2016

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

pohod Pot miru_logo

Občno Združenje veteranov vojne za Slovenijo Brda, TIC Brda in Občina Brda vabijo na 2. pohod OZVVS Brda po Poteh miru prve svetovne vojne v občini Brda,

ki bo dne 28.5.2016 s startom ob 09.30 na parkirišču na cesti za Sabotin v vrhovlju pri Kojskem.

Pred izvedbo pohoda bo ob 09.00 slavnostna otvoritev urejenega parkirišča z obeležjem slovenske zgodovine Slovenija 1991. Slavnostni govornik predsednik ZVVS g. LadislavLipič, pozdravni nagovor župan občine Brda, g. Franca Mužiča, kulturni program Kvintet Kvartin.

Pohod je nezahteven in poteka po lokalni cesti kjer poteka Pot miru prve svetovne vojne od Vrhovlja pri Kojskem do okrepčevalnice na Sabotinu. Pohodniki se bodo na posameznih točkah seznanili z vojno zgodovino izpred sto let, spoznali naravne znamenitosti Brd. Trasa je dolga 7km in poteka po relaciji: parkrišče vrhovlje (Sabootin) - cesta na Sabotin - okrepčevalnica na Sabotinu.

Za pijačo in jedačo poskrbljeno.

ZBIRNO MESTO: ob 09.00 parkirišče na začetku ceste za Sabotin v Vrhovlju pri Kojskem.

TRAJANJE POHODA: 3 ure + 1 ura voden ogled kavern in položajev na Sabotinu

TEŽAVNOST: nezahtevno

OPREMA: pohodniška obutev in obleka, pohodniške palice, pijača iz nahrbtnika.

CENA: brezplačno - obvezna predhodna prijava do 23. 5. 2016 na ozvvsbrda@gmail.com ali GSM: 040 257 875 (Jože Abramič, sekretar OZVVS Brda).

Pohod se izvede ob vsakem vremenu. Pohod je na lastno odgovornost. Povratek iz okrepčevalnice na Sabotinu na start pohoda k vozilom v lastni režiji.

Vljudno vabljeni, s seboj prinesite dobro voljo in nasmeh!

Se vidimo v Brdih!

Mitja Močnik, predsednik OZVVS Brda

pohod Pot miru