Koledar dogodkov

Dogodek: Brezplačna delavnica o uporabi sivke

Datum: 20.05.2016
Ura: 20:00

Kraj: Neblo
Lokacija: Mladinska soba, Neblo

Sivka izvira iz arabskih dežel, imela pa naj bi častitljivih 2500 let. Latinsko ime sivke izhaja iz besede »lavare«, kar pomeni »umivati, spirati«.

Če so jo antični Grki in Rimljani uporabljali za odišavljanje kopeli in prostorov, v Srednjem veku za odganjanje uši in celo kuge, so njeno antibakterijsko moč začeli izkoriščati med Prvo svetovno vojno, ko so sivkino vodo uporabljale medicinske sestre na fronti.

In še zanimivost:

Vpliv eteričnih olj na fizično in psihično počutje ljudi je obširno raziskoval francoski kemik Rene-Maurice Gateffosse, ki je tudi prvi vpeljal pojem aromaterapija. Zdravilno moč eteričnih olj je odkril po naključju. Med delom v laboratoriju mu je zagorel del roke, ki jo je pogasil kar z eteričnim oljem sivke, saj je bila tisti trenutek edina tekočina v bližini. Opazil je, da so se opekline izredno hitro pozdravile brez kakršnihkoli hujših posledic.

Bi radi izvedeli več? Imate posajeno sivko v svojem vrtu, pa bi radi spoznali, kako jo lahko uporabljate za lajšanje vsakodnevnih težav pa tudi v kulinariki?

Pridružite se nam na brezplačni delavnici o sivki, ki jo bo vodila Mirjam Marinič iz Vedrijana, ki z blagovno znamko "Vonj poletja" Brda predstavlja iz povsem drugačne perspektive.

V petek, 20. maja 2016 ob 20. uri.

V Mladinski sobi v Neblem.

VSTOP PROST! Dobrodošli!

 Več info: 041 207 449  (Livjana)

Več o blagovni znamki Vonj poletja Mirjam Marinič:

W: http://www.vonjpoletja.si   
FB: https://www.facebook.com/Vonj-poletja-356363104392035

sivka

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype