Koledar dogodkov

Dogodek: Razstava Jagodni izbor v Vili Vipolže

Datum: 25.02.2016 - 28.03.2016

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

Zaradi velikega zanimanja je razstava »Jagodni izbor« Tomaža Perka v Vili Vipolže podaljšana. Razstavo si lahko ogledate do 28.3.2016. 

Vila Vipolže je odprta od ponedeljka do petka med 9-12h in med 13-16h ter ob sobotah, nedeljah in praznikih med 13-17h. Vstopnina za ogled je 3 €.

Razstava Perko_BrdaRazstava Perko_BrdaRazstava Perko_Brda

 

 TOMAŽ PERKO: Slikarska razstava Jagodni izbor

Tomaž Izidor Perko je bil rojen 2. novembra 1947 v Ljubljani, v številni družini slovenskega slikarja Lojzeta Perka. Mladost je preživel v Kamniku, prav tako tudi šolanje, med letoma 1954 - 1966, do gimnazijske mature. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je študiral slikarstvo in diplomiral leta 1971, nato pa prav tam opravil podiplomski študij iz restavratorstva in konzervatorstva. Sprva je živel v ljubljani, od leta 1981 pa živi in ustvarja ob Cerkniškem jezeru. Večkrat se je izpopolnjeval tudi v tujini (Pariz, Amsterdam), razstavljal pa je med drugim v Torontu, Vancuvru, Stuttgartu, Hangzou na Kitajskem, v mestecu Brielle na Nizozemskem, v Dubrovniku in nazadje z razstavo Zlati rez v Berlinu, Londonu ter na Dunaju. V domovini je imel od prve razstave v Kamniku leta 1970 že več kot 70 samostojnih in skupinskih razstav.  Za svoja dela je dobil številna priznanja in nagrade, med drugim najvišji priznanji občin Kamnik in Cerknica.

Slikar je ostal zvest klasičnim temam: pokrajini, portretu, figuralnim prizorom in tihožitju in realističnemu izhodišču. V najnovejšem obdobju je zasnoval obsežno galerijo portretnih podob znamenitih Slovencev, začenši s Trubarjem, ki jo lahko razumemo kot njegov osebni prispevek k iskanju in potrjevanju naše samobitnosti in hkrati tudi naše vpetosti v širši evropski kulturni prostor.