Koledar dogodkov

Dogodek: Ecomaratona Collio - Brda

Datum: 23.04.2016 - 24.04.2016

Kraj: Collio - Brda
Lokacija: Italijanska in slovenska stran Brd

Športna amaterska organizacija “Maratone delle Cittá del vino” v sodelovanju z Občino Krmin organizira prireditev Ecomaratona del Collio-Brda 2016.

Letošnja, obogatena Ecomaratona Collio-Brda prinaša veliko novosti. Dogajanje smo razširili na dva dni, za vse ljubitelje pa smo pripravili več prog različnih težavnosti. Za razliko od lanskega leta, ko je na slovensko stran peljala le Ecomaratona (46km), so se organizatorji letos odločili, da bodo na slovensko stran pripeljali tudi krajšo traso, imenovano Trail del Collio Brda (24km)! Najkrajše trase se primerne tudi za sprehode z družinami.

Ecomaratone 2015 se je udeležilo veliko tekačev: z najdaljšo progo, 46km se je spopadlo 120 tekačev, na krajši, 24km trasi pa je tekmovalo okoli 1500 ljubiteljev teka. Organizatorji letos pričakujejo še več obiskovalcev.

Paola Romanin, zmagovalka lanskoletnega teka na 46km: “Čudovito, vredno udeležbe. Zelo lepa trasa, urejene postojanke, odlično označena pot. Tudi kraji so čudoviti. Včasih se ne zavedamo, kaj imamo v naši bližini.”

Neponovljiva pokrajina italijanske in slovenske strani Brd, dobra družba in topli spomladanski dnevi so odlična priložnost za sprehod oz. tek po tej enkratni pokrajini. Pridružite se nam, v soboto 23. in nedeljo 24. aprila v Krminu (Italija), na trgu Piazza XXIV maggio (pred občinsko hišo, pri vinoteki).

Več informacij na: www.maratonacittadelvino.it

Nekaj utrinkov iz lanskoletne Ecomaratone: Ecomaratona 2015 promovideo, Ecomaratona 2015