V sklopu »Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine 2021 - Dober tek!« smo pripravili pestro izbiro delavnic, tečajev in degustacij ter vrsto razstav in vodenih ogledov. Delavnice: 2. 10.: Prunele - briška in svetovna posebnost. 2. in 9.10.: Delavnice za otroke 5. 10.: Vodena degustacija ekstra deviškega oljčnega olja, prigrizek in hišna torta z oljčnim oljem s pomarančo. 5. 10.: Pletenje iz »bak« - vrbovih vej. 5. in 7.10.: Tečaj "O briških oljkah in kakovosti briškega olja« * 6. in 12. 10.: Tečaj "O briških oljkah in kakovosti briškega olja« za ponudnike enogastronomkih storitev * 7. 10.: Samostojna degustacija 12 vzorcev vin. 7. 10.: Kulinarična delavnica: kuhajmo in okušamo briške jedi. 7. in 8. 10.: Pokušina ekstra deviškega hladno stiskanega olja 8. in 9. 10.: Kulinarična delavnica tipičnih briških jedi s poudarkom na sezonskih jedeh 9. 10.: Polenta z vrtnicami. * Delavnice se izvajajo v okviru projekta "Utrjevanje zelenega turizma s poudarkom na avtohtonih sortah in naravni danosti Brd". Udeležba na delavnicah je brezplačna. Ogledi po razporedu: Vila Vipolže, Briška hiša in klet, Atelje Ivan Skubin, Avla Gradu Dobrovo, Galerija Farovž, Almina Hiša, Sabotin Park miru, Galerija Zale & Pepe. Več informacij o aktivnostih najdete na DEKD in TKD 2021 |