Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih treh letih pridobil nove razsežnosti. Enostavno pripravljene briške jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini. Tudi letos bo z nami pestra paleta gostinskih ponudnikov in vinarjev: SODELUJOČI GOSTINCI: Na letošnjem že četrtem Festivalu vina in kulinarike se bo predstavila zdaj že tradicionalna zasedba restavracij ter nekatera nova imena: organizatorji Hiša Marica in Hotel San Martin, Gostišče Turn in Hiša kulture (Pr'Nad) iz Šmartnega, Belica iz Medane, Pr'Andreju in Mesarija Peršolja iz Goriških brd, Kruh in vino (Vila Vipolže), Osteria – gostilna Koršič in Agriturismo Fattore iz Števerjana (San Floriano), Restavracija Tiffany (Hotel Park) iz Nove Gorice, Peloz in Mama iz Nove Gorice, Faronika iz Tolmina, restavracija Resje iz Bohinja, Monstera bistro Bine Volčič, Al museo iz Gorice, restavracija Milka iz Kranjske Gore, Vila Prešern iz Bleda, Gostilna Na Gradu, Hotel Park, Kaval Group in Lolita iz Ljubljane, gostilna restavracija Cantina Maria iz Kranja, Fonda in restavracija Rizibizi iz Portoroža. SODELUJOČI VINARJI: Močna bo tudi zasedba s strani domačih vinarjev: Belica, Sosolič, Marinič – Na bregu, Vinska klet Brda, Četrtič – Ferdinand, Ronk, Benedetič, Emeran Reja, Valter Sirk, Radikon, Domenis, Reja, Movia, Vinoteka Brda, Čarga, Mulit, Zanut, Mavrič, Valentinčič, Blažič, Medot, Bregar, vinoteka Likof (Števerjan) in drugi. Pester pa bo tudi kulturni program, ki si ga lahko ogledate na Brda in vino 2017 |