Briška poroka 2017

V Brdih se že pripravljamo na dogodek ljubezni in romantike, ki bo že šestič zapored zapisan pod naslovom BRIŠKA POROKA.
Letošnji finalni par sta postala...

                               Briška poroka 2017_logo

Briška poroka bo tudi letos, šestič  zapored, ponudila nepozaben dogodek in na romantičen način popestrila dogajanje največje briške prireditve Praznika češenj.  Letos, 17. 6. v renesančni lepotici Vili Vipolže.

Projekt, ki je bil zasnovan s ciljem promovirati  Brda kot eno najlepših poročnih destinacij v regiji, presega pričakovanja.  Do torka, 21. 2., ko so pari imeli priložnost oddati izpolnjen vprašalnik,  smo prejeli rekordno število 65 prijav  iz prav vseh koncev Slovenije.

Skrbno smo izbrali 10 finalistov in  23. 2. v Vili Vipolže, skupaj s partnerji Briške poroke in predstavniki Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ponovno pregledali odgovore, jih ocenili po 5-ih predhodno usklajenih kriterijih (izvirnost odgovorov, razlog za poroko, poznavanje Brd, tema letošnje poroke in simpatičnost para) ter iz seštevka dobili zmagovalni par. Ocenjevanje ni bilo enostavno, saj so bili podani odgovori finalistov raznoliki, zabavni in svojevrstni.

Naziv zmagovalnega para Briške poroke 2017 sta si z najboljšim rezultatom zaslužila Amadeja Komprej  iz Šoštanja in  Rok Berce iz Dornberka.

 Rok Amadeja BP 2017

Rok Amadeja BP 2017_2

Temo letošnje Briške poroke bomo poleg rdeče češnje nadgradili z zlato briško rebulo.

26 letna Amadeja  in 28 letni Rok sta komisijo prepričala predvsem z izvirnostjo, iskrenim humorjem, in iskreno željo po poroki v Brdih. Amadeja pravi, da so Brda nekaj posebnega. Dežela, ki vedno ponuja kaj novega. Čudoviti razgledi, vinogradi, češnje, sonce, kulturna dediščina, skrb za prepoznavnost in trdo delo domačinov  postavljajo Brda na sam vrh najlepših in najprivlačnejših slovenskih destinacij.  Amadeja je prava živahna štajerka. Nasmejana in polna pozitivne energije. Trenutno zaključuje magistrski študij na managementu znanja v Celju, sicer pa diplomirana antropologinja, ki za enkrat opravlja študentsko delo, hkrati pa je dopisnica za lokalni časopis v Šoštanju. Rok, poklicni gasilec v Novi Gorici, ki veliko prostega časa preživi v mizarski delavnici pri stricu je Amadejo čisto na začetku njune zveze pripeljal na izlet ravno v Brda. Poleg ljubezni ju združuje  smisel za humor, dobra volja in želja po družini, novemu življenju.

Briška poroka se bo letos zgodila na soboto, 17. 06. 2017 z glavnim dogajanjem v renesančni lepotici Vili Vipolže. Tu bomo spremljali tradicionalno predajo neveste ženinu z zanimivimi in hudomušnimi igricami pred briškim prtonom, uradni del poroke in zabavni program.

Postavili bomo tudi stojnice z briškimi izdelki za popestritev dogajanja in za poudariti domačnost in pristnost. Nato se bomo z nevesto in ženinom odpravili na odkrivanje briških vasi, njenih lepot in novih zgodb.                                      

A še prej (v mesecu aprilu) sledi z zmagovalnim parom FOTOZGODBA, ki jo bomo izpeljali skupaj s partnerji letošnje Briške poroke. Lansko FOTOZGODBO si lahko ogledate na tej povezavi: Briša poroka 2016 - FOTOZGODBA

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Partnerji letošnje Briške poroke, ki podarjajo nagrade in poskrbijo, da bo najlepši dan resnično čaroben in poseben. Obiščite njihove spletne strani.

  Robin  Primorske novice Goriška  Zoso logo                     cvetličarna nataša nanda      plesni studio Rebula logo   mic styling boutique nevesta  glamour zlatarna šuligoj SNG logo banner vinska klet1 logo čarga     Ščurek logo - hotel Venko         slascicarna Princeska vinoteka brda logo Oljčni bar logokotu logoporoka VV Gredič logo

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Oglejte si fotografije lanske Briške poroke, kjer sta si Tina in Tilen obljubila večno zvestobo.

Briška poroka 2016 zoso

Briška poroka 2016

Briška poroka 2016

Briška poroka 2016

Briška poroka 2016

Briška poroka 2016

nazaj >>